3 ingrediënten voor meer rust, plezier en succes in je business

Meer rust, plezier en succes is je bedrijf is eigenlijk vrij simpel te creëeren. Maar door alle cursussen, masterclasses en webinars waarin weer dé volgende marketing truc wordt verteld, word je flink afgeleid. Adverteren en masterclasses zijn echt de shit. Je moet echt een funnel hebben. Goede copywriting skills zorgen voor een automatische klantenstroom. High-end is de nieuwe toekomst. Je kan echt niet meer om video heen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. 🤪

Eerlijk gezegd ben ik er een beetje klaar mee. Met al dat marketing geweld online lijkt het alsof ondernemen en marketing heel moeilijk is.

Is het niet.

Jij dénkt alleen dat het heel moeilijk is. Tenminste… dat word je wijs gemaakt online.

Je hebt nóg meer kennis nodig. Je moet echt de juiste hashtags gebruiken. Je teksten moeten een goede opbouw hebben. Bla bla bla.

Kijk er zit zeker een kern van waarheid in hoor. Maar nóg meer kennis zorgt er 99/100 keer alleen maar voor dat je veel te veel gaat nadenken over hoe het precies moet. Als je dan eindelijk weer een post of mail de deur uit doet, dan moet ie ook perfect aan de goede copywriting regeltjes, call to actions en weet ik veel  wat voor perfectionistische trekjes voldoen.

Het gat tussen dat wat je allemaal weet en wat je al echt doet, wordt steeds groter.

Killt je creativiteit en energie.

Heel eerlijk? Ik ben er de eerste jaren van mijn ondernemerschap ook gigantisch in meegesleurd. Nog een cursus. Nog een cursus. Nog een cursus. Ik heb gerust zo’n 50 cursussen nog half openstaan 🙊 GUILTY!

Het is alsof je een pleister plakt op een diep gat dat je toch echt eerst moet fixen: Lijkt even te werken, maar duurzaam is het niet.

👉🏻 Loop je tegen een omzetplafond aan, omdat je vooral je uren verkoopt?
👉🏻 Vragen potentiële klanten of er wat van de prijs afkan?
👉🏻 Laat je je vooral leiden door klanten in plaats van wat jij wil?

Dan gaan de beste copywriting skills je echt niet helpen. High-end is ook niet de heilige oplossing. En een cursus maken, lijkt het even op te lossen, maar is niet zo.

Omdat er 3 andere dingen zijn die jij nog niet scherp genoeg hebt.

1) Jouw unieke waarde
Waarom ben jij anders dan die andere ondernemer die praktisch gezien hetzelfde doet? Waar zit jouw echte waarde? En nee, dat is niet: Ik ben als persoon uniek, dus dat is uniek aan mij. Tuurlijk willen mensen ook met jou een persoonlijke connectie. Maar dat ze jou leuk vinden als persoon wil nog niet zeggen dat je ook de beste keuze bent.

Voor mij is dat bijvoorbeeld super praktisch & analytisch zijn. Waardoor ik dingen heel simpel maak voor mijn klanten. Je hebt al die poespas niet nodig (mag wel als je het leuk vindt), maar 99/100 x is dat juist waarom je niet echt dat succes, plezier en rust hebt. Ik kan dingen die super vaag en ingewikkeld lijken, heel simpel en praktisch uitleggen.
Op zichzelf niet heel bijzonder. Wel in combinatie met diepgang. Je krijgt bij mij geen stappenplannetje of droge kennis. Nope. Ik coach je echt. Waar liggen jouw belemmerende overtuigingen? Wat houdt je tegen? En hoe kunnen we die simpel verschuiven naar een veel meer helpende gedachte? Doe ik door goede gesprekken, maar ook met opstellingen, hypnose en visualisatie. Je kan er namelijk niet altijd bijkomen door alleen maar te praten. Die combinaties maken mij al weer een stukje unieker.
En de derde combinatie maakt het af: Ik coach vanuit FUN. Vanuit je verlangen. Wat je werkelijk echt wil. Waar je energie van krijgt, blij van wordt. Groots durven dromen. Geen doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Niet per se een funnel, high-end of instap aanbod maken. Nope. Bij mij mag je lekker gek doen en buiten de standaard marketing regeltjes treden.
Naast dat ik natuurlijk gewoon goed ben in coaching, maakt dit mij anders. Welke elementen maken jou uniek?

2) Een simpel, omlijnd aanbod hebben
Jouw unieke waarde kan je alleen helder krijgen als je ook een duidelijk aanbod hebt. Alles doen wat je klant vraagt onder het mom van ‘maar ik kan ook alles en vind alles leuk’ is niet een simpel aanbod. Je maakt het jezelf moeilijk doordat je geen structuur kan aanbrengen. Wat zorgt voor onrust in je agenda en je hoofd. En je (potentiële) klant weet ook niet wat ie nou van je kan verwachten.
Kan jij in 2 zinnen zeggen wat je precies doet, waar je je klant mee helpt van punt A naar punt B? En voor wie? Een omlijnd aanbod hebben, betekent niet dat je inhoudelijk maar één ding mag doen. Nope. Alleen het punt A>B moet super helder zijn. Hoe jij dat invult, kan weer op verschillende manieren.
Die van mij is bijvoorbeeld: Ik help dienstverlenende ondernemers van uurtje factuurtje naar BAAS in business. BAAS is een acroniem voor mijn werkwijze: Bewustwording, Aandacht en energie, Aanbod en Strategie. Hoe ik dat precies doe, met welk aanbod of inhoud vertel ik hier dus niet eens. Toch heb jij een helder beeld bij waar ik je mee kan helpen.

3) Het echte, diepere verlangen van je klant omhoog halen
Als je nog vaak belemmeringen krijgt als: Kan ook dit deel van de offerte af en dan de prijs omlaag? Krijg je überhaupt geen reactie op je offertes? Of noem je überhaupt je prijs niet in een gesprek? Dan heb je nog niet het echte diepere verlangen te pakken. En is er niet genoeg urgentie gecreëerd om met jou aan de slag te gaan. Als je geen vast aanbod hebt en jouw waarde niet helder hebt, is het sowieso geen beginnen aan om dit helder te krijgen.
En in hoeverre bepalen jouw klanten jouw agenda? Stel je bent ontwerper, wacht je dan tot klanten met een opdracht komen? Of neem je proactief contact op en creëer je zelf werk? Als jij heel reactief werkt (je wacht totdat je klant met een opdracht of werk komt), dan werk je nog op te oppervlakkig niveau.
En er is eigenlijk nog een 4e waar ik beter mee had kunnen beginnen bedenk ik me nu.

Deze 3 ingrediënten zijn namelijk niets waard als jij niet bewust bent van jouw energie. Van jouw belemmerende overtuigingen. Waar jij jezelf tegenhoudt. Wie jij BENT en hoe jij je VOELT op het moment dat je deze acties doet. Wat jouw oerbrein en ego stemmetjes er allemaal van vinden.

Als je dan bijvoorbeeld die mail/post toch hebt geschreven, verwacht je ego stemmetje stiekem dan direct 10 reacties terug? En als dat niet zo is dan stop je weer onder het mom van ‘dit werkt toch niet voor mij’?

Succes, rust en plezier ga je alleen creëeren als je consistent durft te zijn. Je zeker bent van waar je voor staat. En daar helemaal voor durft te gaan. En je niet gek laat maken door die stemmetjes in je hoofd.

En dat begint heel simpel bij jouzelf. Jouw goud. Zien, voelen, uitspreken, kiezen. Zodat jij vanuit plezier en rust kan knallen met je onderneming. Terwijl je geniet van het leven.

Heb je helemaal niet nog allerlei cursussen voor nodig. Zit allemaal al in jou ✨

Je kan nu 3 dingen doen:

1) Eerst nog meer leren over die 3 ingrediënten. Ik snap dat jouw brein toch nog wat meer context wil 😉 In deze podcast vertel ik ook nog wat over: 047 – 3 ingrediënten voor meer rust, plezier en succes in je business. Wees wel scherp op jezelf: ben je nog meer informatie aan het zoeken om maar niet in actie te hoeven komen?

2) Je ticket scoren voor het event: Verkoop jouw goud. Waar je jouw goud helder gaat krijgen.

3) Of boek een vrijblijvende strategie sessie / kennismaking in. En ik laat je zien waar jouw goud zit.

In ieder geval is niets doen nu geen optie meer, right 😉

Plaats een reactie