Aaah spannend! Dit is mijn volgende stap

Deze maand ga ik een voor mij spannend commitment aan. Eentje die me behoorlijk gaat stretchen. Een commitment aan mijzelf dat ik er écht voor de volle 100% voor ga. Ik ben er zo excited over en voel dat dit mij weer mega laat groeien! Wat ga ik dan doen? Deze maand ga ik 20 podcasts en blogs schrijven! In deze blog vertel ik je alles over deze stap, waarom ik hem neem en wat ik hoop dat het mij oplevert.

The Big Leap

Hoe kom ik er überhaupt bij om dit te gaan doen? De afgelopen dagen was ik weer aan het lezen in het boek The Big Leap. Dat gaat over hoe je nu echt die grote, volgende stap kan gaan zetten naar een voldaan en succesvol leven en vooral hoe je jezelf daarin nu tegenhoudt. Een dikke aanrader om te lezen als je dat nog niet gedaan hebt 😉

Door een paar fijne vragen in het boek besefte ik me wat mijn ‘zone of genius’ is, namelijk moeilijke dingen op een gemakkelijke manier uitleggen. Ik vind het heerlijk om onderzoek te doen naar de strategie en logica achter iets. Waarom werkt marketing zoals het werkt? Wat zijn essentiële onderdelen voor een verkoop? Welke structuur zit er achter een succesvolle business? Het allerleukste vind ik natuurlijk om dit vervolgens aan jou door te geven. In coaching maar ook in het schrijven van blog artikelen en podcasts opnemen.

Zone of genius

Ik kan echt eeuwen doorkletsen over marketing, sales en mindset en vind het heerlijk om het op een simpele, laagdrempelige en logische manier uit te leggen. Als ik een blog aan het schrijven ben, vliegt de tijd voorbij. En ik voel me helemaal on fire als ik een strategie uitleg op bijvoorbeeld Instagram stories.

Het boek geeft de tip om datgene wat jouw ‘zone of genius’ is, voorrang te geven. Niet per se op de aller eerste plaats, maar in ieder geval niet op de laatste. Daardoor besefte ik me dat ik het bloggen en vooral de podcast steeds als laatste op mijn to do lijst had staan, terwijl ik hier juist mega veel energie van krijg!

Eerder deze week maakte ik daarom het commitment met mijzelf om 3 dagen in de week te beginnen met 1 uurtje bloggen. Maar ik wil er eigenlijk een schepje bovenop doen. Mijzelf écht uitdagen. Ik dacht: wat nou als ik er écht helemaal 100% voor ga. Als ik mijzelf nog meer als expert wil neerzetten, mijzelf super serieus neem en alles uit de kast haal. Wat zou ik dan doen? Het antwoord was: 20 blogs en podcasts maken deze maand. Elke werkdag één. Dus dat gaat mijn volgende stap zijn!

Waarom wil ik deze stap zetten?

Aller eerst wil ik mij verder verdiepen in mijn zone of genius. Is het bloggen en podcasts maken écht iets wat ik mega leuk vind om te doen? Wanneer krijg ik er energie van? Waar krijg ik precies energie van? Wat doe ik dan precies? En wanneer krijg ik er geen energie van? Daarnaast wil ik mijzelf uitdagen om mijn kennis en skills op deze manier nog meer te structureren. Wat weet ik eigenlijk allemaal, wat kan ik allemaal? Waar kan ik anderen mee helpen?

Ook is het voor mij een soort stap om mijzelf en het universum te laten zien dat ik serieus ben over mijn bedrijf. Niet dat ik dat hiervoor niet was, maar ik ben klaar voor een soort volgend niveau. Klaar om het groots te spelen. Het lef hebben om mijn kop boven het maaiveld uit te steken en mijzelf nog meer te laten zien. Het is dus vooral een commitment naar mijzelf toe.

Ook wil ik beter worden in het schrijven van blogs en opnemen van podcasts, zodat het mij in de toekomst minder tijd kost. Of misschien wil ik het wel uitbesteden. In ieder geval wil ik de waardevolle informatie sneller kunnen verzamelen en praktisch aan jou doorgeven.

Welk resultaat hoop ik dat het oplevert?

Natuurlijk wil ik ook dat deze tijdsinvestering iets voor mijn bedrijf oplevert. In de eerste instantie wil ik vooral mijn netwerk en bereik uitbreiden. Een nieuwe groep mensen aanspreken. Ik merk namelijk dat ik al een tijdje in een soort zelfde vijver aan het zwemmen ben. Terwijl ik juist nieuwe mensen wil leren kennen. Niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook gewoon voor leuke nieuwe connecties. Ik hoop natuurlijk dat je veel tips en inspiratie uit mijn blogs en podcasts haalt en ze deelt met anderen.

Daarnaast weet ik zeker dat dit mij uiteindelijk ook klanten oplevert. Vroeg of laat. Op dit moment ben ik namelijk vooral op Instagram actief. Een heel tof en fijn platform, maar wel een korte termijn marketing soort. Als ik iets post is het maar een paar uur of paar dagen zichtbaar. Ik wil daarom ook meer bouwen aan lange termijn zichtbaarheid. Het is nu een flinke tijdsinvestering maar blogs en podcasts blijven natuurlijk veel langer zichtbaar. Ik ben bijvoorbeeld onwijs benieuwd wat dit met mijn website statistieken gaat doen. En ik hoop ook dat er meer gratis strategie gesprekken worden ingepland. Want ook daar ben ik helemaal in mijn zone of genius.

Een stap in het diepe

Ik wil die stap in het diepen nemen. Een leap of fait. Het voelt echt als the big leap voor mij. Voor anderen is dit misschien een peace of cake. Of ze doen er nog een schepje bovenop met 100 podcasts in 100 dagen. Maar het gaat mij niet om mezelf met anderen vergelijken. Ik doe het voor mij. Mij aan mijzelf bewijzen. Dus 20 is voor mij nu 100%. 

Wat als het lukt?

Al met al heb ik genoeg beweegredenen voor mijzelf om me aan het commitment te houden. Maar ik weet ook dat het t beste werkt als je er een beloning aan vastplakt. Dus bij dezen spreek ik met mezelf af dat ik een massage ga boeken als ik 15 blogs en podcasts heb gemaakt en samen met mijn vriend uit eten ga bij de 20. Ik heb er nu al zin in!

En, wat is voor jou 100%? Wat zou jij kunnen doen om jezelf en iedereen om je heen te laten zien dat je er écht voor wilt gaan? Je serieus bent om je doelen te halen? Of gewoon eens voor de fun kijkt hoever je komt? Wat wordt jouw big leap? Ik ben benieuwd! Leuk als je het met mij wilt delen in een reactie.

En kan je wel wat input en ideeën gebruiken? Boek dan hier jouw gratis strategie sessie.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein percentage krijg als jij iets koopt. Kost jou niets extra’s maar mij help je er super veel mee!

Plaats een reactie