Behind the scenes: doelen voor mei 2021

In de ‘Behind the scenes’ rubriek geef ik je een kijkje in mijn doelen en actieplan voor komende maand. Welke doelen/plannen heb ik voor de komende tijd, welke doelen heb ik wel of niet gehaald vorige maand? Wat neem ik mee naar de volgende maand? Het is een fijne manier voor mijzelf om te reflecteren. Maar ik hoop jou ook direct te inspireren om fijne doelen en een actieplan voor jouw business te maken! Meer weten over hoe ik doelen stel? Lees dan deze blog: Zo stel je doelen die bij jou passen.

Terugblik april 2021

Woow april is al weer voorbij! Hoewel we nog maar op 1/3 van dit jaar zitten, voelt het voor mij alsof we al op de helft zijn. Dat komt vooral omdat de zomervakantie er bijna aankomt. Voor mijn beide bedrijven (Studio Rosanne & business coaching) is dat een rustigere periode. In mei wil ik dus echt nog even knallen! Vooral omdat de eerste 4 maanden van dit jaar eerlijk gezegd totaal niet verliepen zoals ik had gewild.

Als je mij al eventjes volgt op Instagram, heb je misschien gemerkt dat ik in Q1 vaak totaal niet lekker in mijn energie zag. Lekker in de dip, hoort er helaas ook bij. Al had die wel wat minder lang van mij mogen duren ;-). Gelukkig kwam nieuwe energie en inspiratie in april weer helemaal terug! Die energie zat vooral nog in mijn hoofd en minder in de acties. Mijn doelen heb ik dus totaal niet gehaald.

Ik wilde weer lekker content gaan maken. 5 blog artikelen schrijven, wekelijks mailen en minimaal 3x per week een kwalitatieve post op Instagram plaatsen. Totaal niets van gekomen! Er waren nog een aantal keuzes die ik moest maken wat mij elke keer tegenhield om lekker te creëren. Die knopen zijn in ieder geval al wel doorgehakt: De CEO strategie sessie die ik eerst los wilde aanbieden, ga ik nu toch alleen onderdeel maken van mijn 1:1 mentor trajecten. Overzicht creëren, focus aanbrengen en plannen maken is een mooie eerste stap, maar ik wil als mentor, coach & cheerleader ook bij de uitvoering zijn en voor accountability zorgen.

Welk doel ik wél heb gehaald is eindelijk de advertenties weer aanzetten voor mijn eerste bedrijf. Hoewel ik zelf heel wat kennis heb en ook een cursus heb gevolgd over ads instellen etc, heb ik het toch laten doen (door Social Boutique). Ik had geen zin om hier veel uren in te steken, want dan zou het er nooit van komen. Plus met allerlei updates in het zicht, kwam ik er ook niet zelf uit. Nu staan ze lekker en kan ik gaan knallen in mei.

Doelen mei 2021

Ik deel mijn doelen altijd op in privé doelen en zakelijke doelen. Werken is namelijk niet alles 😉 Ook in het dagelijkse leven wil ik mij blijven ontwikkelen en zorg ik dus voor motiverende doelen en een actieplan. Deze doelen zijn vooral procesdoelen. Ze dragen allemaal bij aan mijn grotere doel: In 2022 nog maar 3 dagen werken, 6 uur per dag, terwijl ik mijzelf minimaal €3.000 loon kan blijven betalen. Zodat ik meer ruimte heb om te reizen en een gezin op te bouwen.

Persoonlijke doelen

 1. Spaans leren weer oppakken: 15×10 minuten
 2. Groeien naar €12.000 totaal in beleggingen
 3. Meer wandelen: gemiddeld 7.000 stappen per dag / 1 uur per dag
 4. Sporten weer oppakken: 3x per week 10 minuten
 5. Morning pages schrijven

Zakelijke doelen – Coaching

 1. Instagram weer consistent oppakken: 4x pw – 3 uur per week
 2. Bloggen: 8 nieuwe blogs schrijven – 3 uur per week
 3. E-mailmarketing: download afmaken en 2x pw e-mailen

Zakelijke doelen – Studio Rosanne

 1. Handmatige zichtbaarheid weer iets oppakken: 2x pw posten – 1 uur per week
 2. 1x e-mailen per week
 3. 1 blog schrijven per maand – 3 uur
 4. € 300 investeren in advertenties

Persoonlijke doelen

In maart waren mijn vriend en ik mega goed bezig met het leren van Spaans (via Duolingo) en had ik een lekkere streak te pakken van 30 dagen. In april ben ik er ineens helemaal mee gestopt. Tijd om het weer op te pakken. We vinden Spaans een prachtige taal om ‘gewoon’ te leren. Maar we hebben ook onze surf vakantie naar Spanje geboekt voor september! (en al lekker inkopen voor gedaan) Toch leuk als we dan een woordje Spaans kunnen.

surf vakantie Spanje geboekt

Verder wil ik ook weer groeien in mijn gezondheid. Zowel financieel als fysiek en mentaal. Sinds zomer 2019 ben ik aan het beleggen en dit heb ik vorig jaar wat serieuzer opgepakt. In 2020 had ik als doel €6000 te beleggen en dat is uiteindelijk €8000 geworden. Dit jaar wil ik eindigen op €15.000. Het sporten en wandelen ging de afgelopen maanden ook al super goed, maar ik wil deze maand wat meer ook in de middag wandelen. Daarnaast ga ik uitproberen om ‘s ochtends te schrijven ipv ‘s avonds voor het naar bed gaan. De laatste tijd lag ik vaak tot laat wakker omdat ik door het schrijven ineens allerlei business ideeën kreeg. Leuk, maar niet handig xD.

Zakelijke doelen

Mijn eerste bedrijf, Studio Rosanne, bestaat nu ruim 5 jaar. In die jaren heb ik een fijne basis opgebouwd waardoor ik nu nog vrij weinig hoef te doen om toch zichtbaar te zijn. De afgelopen maanden heb ik, op een masterclass na, dan ook niet veel nieuwe content gemaakt. Daar voelde ik me ergens toch steeds schuldig over. Daarom heb ik nu duidelijke afspraken met mijzelf gemaakt wat ik wél doe. Dit ga ik ook zoveel mogelijk op één vaste dag in de week doen, zodat de andere dagen voor de coaching is.

Binnen mijn mentoring/coaching bedrijf is vooral zichtbaarheid & delen het thema van deze maand. Ik heb onwijs veel zin om al mijn kennis weer met je te delen, fijne inzichten te geven en mijzelf nog weer een stuk sterker te positioneren. Samen met deze blog kan ik de eerste 2 van deze maand al afvinken, dus dat gaat lekker 😉

Grootste leerpunt

Focus, focus, focus! Als ik wel iets geleerd heb van april, is het dat focus zoooo mega belangrijk is. Ik bleef wat hangen in het maken van content, omdat ik op een aantal vlakken toch minder helderheid had dan ik nodig had. Met dank aan mijn vriend en businessbuddy heb ik knopen kunnen doorhakken waardoor alles letterlijk weer ging stromen. In plaats van telkens in mijn hoofd allerlei dingen proberen uit te denken, ging ik weer lekker doen!

It’s all good

Ondanks dat het niet lekker stroomde in mijn content, hebben mijn coaches wel mega mooie resultaten behaald. Bijvoorbeeld toffe, nieuwe en uitdagende opdrachten binnen gehaald en de hoogste omzet ooit! Het grappige was… ook ikzelf heb mijn hoogste omzet ooit gehaald in april. Onder andere dankzij een super geslaagde masterclass die ik gaf aan 100+ creatievelingen. Kan dus toch zomaar terwijl je je niet altijd in flow voelt 😉 Ook heb ik heerlijk veel tijd besteed aan sociale dingen. Veel vrienden en familie gesproken en gezien. Dat was super fijn! Al met al toch een mooie maand om af te sluiten.

Hoe was jouw april? En welke acties ga je aan in mei?

Plaats een reactie