Mijn eerste lancering van €30K

Weken & maanden lang leefde ik er naartoe: mijn eerste BAAS in business lancering. De groepslancering plande ik 4 maanden van tevoren in. Spannend!⁣
Het was een compleet nieuw aanbod, ik had een klein publiek en was nog maar net met mijn positionering begonnen.

Een goede opbouw was dus wel nodig.

Ik plande 3 weken in voor elke content fase: 1. Awareness, 2. Solution, 3. Product. (Hier vertel ik een andere x meer over). En de deuren gingen ook 3 weken van tevoren dicht. 12 weken dus. De vierde maand had ik nog nodig om de strategie goed uit te denken met mijn coach. Wanneer ga ik de challenge doen. Wanneer advertenties aan. Wat komt er precies op de aanmeldpagina te staan. Hoe ga ik de content goed opbouwen in die fases? En alle webpagina’s, mails en social posts te schrijven.

Door die tijd te nemen, is mijn lancering 🚀 een groot succes geweest: de groep zat vol met 12 klanten. 🔥 Een eerste lancering van €30k. Hoewel die €30K binnen 2 maanden binnenkwam, is hier eigenlijk 4 maanden voor nodig geweest. De eerste 2 maanden was mijn omzet namelijk bijna nihil. Zo’n €2.000 per maand. De lancering moest dus ook écht wel slagen! Daar was ik trouwens best zenuwachtig over.

Ik weet nog goed dat de week na de challenge het muisstil bleef met de sales en ik scheet m 100 kleuren. Gelukkig trok mijn coach me omhoog en gaf me goede tips om persoonlijk de gesprekken aan te gaan. Zo kwam ik toch nog aan 22 salesgesprekken waar de 12 klanten uit zijn gekomen.

Plan de aanloop voor jouw product dus goed in. Hoe groot is je huidige publiek? Is het nog nodig om een awareness fase te doen? Of kan je gelijk op solution? Wanneer ga je de salesprekken doen? Etc.

Meer leren over hoe je een sterke lancering neerzet?

Download dan hier het gratis stappenplan: LAUNCH SUCCES fundamental framework

Plaats een reactie