Programmeer je brein voor succes: 3 stappen

Stel nou eens voor he, dat jouw brein een computer is. En je daar programma’s en apps op kon zetten die vóór jou werken. Zodat jij je dromen en doelen haalt en plezier hebt in het leven. En alle rotzooi die er nog opstaat, je zo in de prullenbak kan gooien. Zou je dat dan doen? 
Je hebt mooie dromen en doelen, maar er komt elke keer niet van de grond. Of je hebt wel wat dingen op de planning gezet en bent echt vastberaden er nu een succes van te maken. Maar op moment suprême kan je je er niet toe zetten.
Je hebt een boel kennis en weet ergens wel wat je kan doen om te groeien met je bedrijf, in je leven. Maar je hebt geen energie, geen zin, je stelt dingen uit of er komt elke keer wat anders tussen… Je weet niet hoe en waar te beginnen. En ‘gewoon doen’ werkt niet.
Goed nieuws: dit is heel simpel te tackelen. Door jezelf te programmeren voor succes!
Klinkt bijna te mooi om waard te zijn toch?


Toch is dit hoe simpel het werkt.​​​​​​​​ 🤩 
De grootste reden waarom mensen hun doelen en dromen niet halen, of er zelfs al niet echt aan beginnen is omdat je brein tegenwerkt. In jouw brein draaien allerlei ‘programma’s’. Gewoontes, gedachtes en overtuigingen die gevormd zijn in jouw hele leven. Die hebben je tot hier gebracht. Top! Maar veel van die overtuigingen gaan je niet verder brengen.


Vandaag begint de BAAS in jouw branche challenge en we beginnen met mijn favoriete onderwerp: Jouw brein programmeren voor succes!​​​

Want ik kan wel een suffe challenge maken met alleen maar praktische kennis. Maar daar gaat geen mens iets mee doen als het denken niet ook mee verandert 😉 Jij hebt namelijk ook al een heleboel boeken gelezen, cursussen gevolgd, video’s met allerlei tips bekeken. Aan jouw kennis ligt het niet. Nee het is iets anders wat je tegenhoudt: jouw brein.
Tijd dus om die programma’s te veranderen! En wel in 3 simpele stappen.

Misschien doe je nog niet mee met de challenge, maar ik wil je niet onthouden van deze super waardevolle inzichten!

De 3 stappen zijn namelijk heel gemakkelijk​​​​​, dus ik neem je daarin mee!

 

Als jij echt wil groeien en verandering in je leven wil, begint dat allemaal bij hoe jij jouw dromen en doelen opschrijft, zegt en uitspreekt.

1) Hoe specifiek is jouw doel eigenlijk? Wil jij graag meer klanten? Hoeveel dan precies? En wanneer? Wat is meer? 1? 10? 100?​ Met ‘meer’ kan jouw brein niets. Stel je maar eens voor dat je aan je beste vriend vraagt of hij de volgende keer iets eerder kan komen, om jou nog ergens mee te helpen. Vervolgens komt hij 1 minuut eerder. Waar jij dan chagrijnig om wordt, want met 1 minuut meer kun je niets. Maar eh… 1 minuut meer is meer toch? Bedoelde je wat anders? 30 minuten? ZEG DAT DAN 😉 Dus wat wil je nou eigenlijk precies? Hoeveel uur wil je werken, hoeveel klanten meer? Hoeveel omzet en winst meer?
​​
2)​ Maak hem positief en daadkrachtig: Jouw brein kan niets met ‘niet’. Denk maar eens niet aan een roze olifant. Je denkt er dan eerst wel aan en vervolgens moet je brein moeite doen om het weer uit te wissen. Op die manier creëer je juist wat je niet wil. Ook kan je brein niets met ‘proberen’, ‘lijkt me wel leuk’ en ‘misschien’. Ga je het wel of niet doen? Wil je het wel of niet? Ga je proberen niet 50+ uur in de week te werken? Of ga jij maximaal 5 dagen in de week 7 uur werken?

3) Dit is er echt eentje die ik zelfs bij grote bedrijven die miljoenen omzet draaien, misgaan: veel te veilige, vanuit verleden bedacht en oninspirerende doelen. 10% meer groei dan vorig jaar, 5% meer vaste klanten, assortiment met 1 product uitbreiden. SAAAAAI. Daardoor ben je vooral het verleden aan het herbeleven. En het dwingt je niet echt om anders te denken en doen. Hierdoor worden knelpunten in bedrijven nooit echt goed aangepakt, want ach het werkt wel aardig nu toch? Die knelpunten worden ineens wel flink zichtbaar als je x2 gaat of zelfs x10 wil gaan. Doe het eens voor de lol: waar zou het misgaan in je bedrijf als er nu 10x zoveel klanten zouden komen?
Dit heeft ook te maken met de doelstemming. Niet doelstelling, maar doelSTEMMING dus. Veel ondernemers & bedrijven zetten hun doelen zó in, dat als ze dat halen DAN is er meer rust, vertrouwen, plezier. In plaats van dat gevoel, die stemming NU al op te roepen. Je hebt NU al enthousiast, energiek en daadkrachtig te zijn. En als je dat zou zijn, zou je dan echt werkelijk maar 10% willen groeien? Welke stemming heb je nodig om je doel te bereiken?
Verbeter je doelen en dromen eens aan de hand van deze 3 stappen. Zodat jij jouw brein programmeert om echt in actie te komen. Om écht te gaan voor jouw doelen. Vol plezier! 🙌🏻

Wil je hier meer over weten? Zodat jij dit ook je eigen kan maken?​​ En natuurlijk die doelen dan ook waar kan maken?

 

Schrijf je dan nog snel in voor de GRATIS challenge!
Je kan nog meedoen. De eerste korte video’s staan direct voor je klaar.

Dus waar wacht je nog op? We zijn al met 60 toppers!

Doe ook mee met de BAAS in jouw branche challenge 🥳
Meld je hier aan​

Plaats een reactie