Programmeer je brein voor succes: 3 stappen

Stel nou eens voor he, dat jouw brein een computer is. En je daar programma’s en apps op kon zetten die vóór jou werken. Zodat jij je dromen en doelen haalt en plezier hebt in het leven. En alle rotzooi die er nog opstaat, je zo in de prullenbak kan gooien. Zou je dat dan doen? 
Je hebt mooie dromen en doelen, maar er komt elke keer niet van de grond. Of je hebt wel wat dingen op de planning gezet en bent echt vastberaden er nu een succes van te maken. Maar op moment suprême kan je je er niet toe zetten. Je blijft druk. Je maakt niet écht die scherpe planning. Stelt dingen uit, etc…
Je hebt een boel kennis en weet ergens wel wat je kan doen om te groeien met je bedrijf, in je leven. Maar je hebt geen energie, geen zin, er komt elke keer wat anders tussen… Je weet niet hoe en waar te beginnen. En ‘gewoon doen’ werkt niet.
Goed nieuws: dit is heel simpel te tackelen.

Door jezelf te programmeren voor succes!

Klinkt bijna te mooi om waard te zijn toch?


Toch is dit hoe simpel het werkt.​​​​​​​​ 🤩 
De grootste reden waarom mensen hun doelen en dromen niet halen, of er zelfs al niet echt aan beginnen is omdat je brein tegenwerkt. In jouw brein draaien allerlei ‘programma’s’. Gewoontes, gedachtes en overtuigingen die gevormd zijn in jouw hele leven. Die hebben je tot hier gebracht. Top! Maar veel van die overtuigingen gaan je niet verder brengen.

Tijd dus om die programma’s te veranderen! En wel in 3 simpele stappen.
De 3 stappen zijn heel gemakkelijk​​​​​, dus ik neem je daarin mee.
Als jij echt wil groeien en verandering in je leven wil, begint dat allemaal bij hoe jij jouw dromen en doelen opschrijft, zegt en uitspreekt.

1) Hoe specifiek is jouw doel eigenlijk?

Wil jij graag meer klanten? Hoeveel dan precies? En wanneer? Wat is meer? 1? 10? 100?​ Met ‘meer’ kan jouw brein niets. Stel je maar eens voor dat je aan je beste vriend vraagt of hij de volgende keer iets eerder kan komen, om jou nog ergens mee te helpen. Vervolgens komt hij 1 minuut eerder. Waar jij dan chagrijnig om wordt, want met 1 minuut meer kun je niets. Maar eh… 1 minuut meer is meer toch? Bedoelde je wat anders? 30 minuten? ZEG DAT DAN 😉 Dus wat wil je nou eigenlijk precies? Hoeveel uur wil je werken, hoeveel klanten meer? Hoeveel omzet en winst meer?

2) Omschrijf hem positief

Jouw brein kan niets met ‘niet’. Denk maar eens niet aan een roze olifant. Je denkt er dan eerst wel aan en vervolgens moet je brein moeite doen om het weer uit te wissen. Op die manier creëer je juist wat je niet wil. Dus in plaats van: Ik wil niet meer ‘s avonds en in het weekend werken. Wat wil je wél? 5 dagen werken tot 15.00 uur? Vrijdag vrij om met je kids tijd door te brengen?

2) Maak hem krachtig

Ook kan je brein niets met ‘proberen’, ‘lijkt me wel leuk’ en ‘misschien’. Ga je het wel of niet doen? Wil je het wel of niet? Ga je proberen niet 50+ uur in de week te werken? Of ga jij maximaal 5 dagen in de week 7 uur werken? Want ja met proberen kom je er niet. Ga je kijken of je de 10, 20 of 50K kan halen? Of wil je het DOEN?
Maak hem ook echt spannend en uitdagend voor jezelf. Nét op het randje van: Oeh, maar wel gaaf! Dit is er echt eentje die ik zelfs bij grote bedrijven die miljoenen omzet draaien, zie misgaan: veel te veilige, vanuit verleden bedacht en oninspirerende doelen. 10% meer groei dan vorig jaar, 5% meer vaste klanten, assortiment met 1 product uitbreiden. SAAAAAI. Daardoor ben je vooral het verleden aan het herbeleven. En het dwingt je niet echt om anders te denken en doen. Hierdoor worden knelpunten in bedrijven nooit echt goed aangepakt, want ach het werkt wel aardig nu toch? Die knelpunten worden ineens wel flink zichtbaar als je x2 gaat of zelfs x10 wil gaan. Doe het eens voor de lol: waar zou het misgaan in je bedrijf als er nu 10x zoveel klanten zouden komen?
Verbeter je doelen en dromen eens aan de hand van deze 3 stappen. Zodat jij jouw brein programmeert om echt in actie te komen. Om écht te gaan voor jouw doelen. Vol plezier! 🙌🏻

Plaats een reactie